Rabarbermarmelad

Jag älskar att göra marmelader och ännu bättre blir det ju förstås när man kan använda färska råvaror direkt från trädgården. RABAR...


Jag älskar att göra marmelader och ännu bättre blir det ju förstås när man kan använda färska råvaror direkt från trädgården.

RABARBERMARMELAD
2,5 dl rabarber i bitar
1 dl ekologiskt syltsocker
1 tsk ekologiskt vaniljsocker

Gör såhär
Blanda allting i en kastrull och låt sjuda i cirka 10 minuter tills blandningen klarar ett Moseprov*. Häll upp i en ren burk och förvara svalt.

*Moseprov: Doppa en sked i marmeladen och dra ett streck med fingret över mitten av skeden och om strecket förblir tomt (som när Mose delade på röda havet) så är marmeladen färdig. Om marmeladen rinner över strecket så låter man det koka en stund till. 

Liknande inlägg

0 kommentarer

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det gör mig så glad!

Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort.

Använder Blogger.