Nattjästa frukostfrallor

Köpebröd är så enkelt - det är gott och har lång hållbarhet men det kan ju aldrig mätas med ett hembakt nygräddat bröd. Mitt mål är at...


Köpebröd är så enkelt - det är gott och har lång hållbarhet men det kan ju aldrig mätas med ett hembakt nygräddat bröd. Mitt mål är att en dag bojkotta allt köpebröd och bara baka eget och det här receptet är verkligen en räddare i nöden för oss tidspressade småbarnsföräldrar som ändå vill prioritera ett hembakt bröd. Det här förbereder du enkelt innan läggdags och bakar ut och gräddar morgonen efter.

NATTJÄSTA FRUKOSTFRALLOR
3 g (eller 3 krm) jäst
9 g (eller 1-1,5 tsk) salt
350 g vatten
380 g ekologiskt vetemjöl special
70 g ekologiskt fint rågmjöl

Gör såhär
På kvällen: Rör ihop alla ingredienser i en bunke, täck över med plastfolie eller lock och låt stå i rumstemperatur över natten.

 På morgonen: Börja med att sätta ugnen på 250 g. Skrapa ur degen på en mjölad bänk eller bakbord och vik ihop till ett paket. Vänd på degen så att kanterna hamnar underst. Låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Dela sedan degen i 12 st bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda bröden tills de fått fin färg i ungefär 10-15 minuter.

 Lycka till!


Liknande inlägg

0 kommentarer

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det gör mig så glad!

Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort.

Använder Blogger.