DIY - Ärtpåsar av gamla lakan

Nu tänkte jag dela med mig av en DIY-beskrivning på de här ärtpåsarna jag sytt till stora T, som ju egentligen är grötrispåsar. Jag vald...


Nu tänkte jag dela med mig av en DIY-beskrivning på de här ärtpåsarna jag sytt till stora T, som ju egentligen är grötrispåsar. Jag valde att fylla med grötris eftersom grötris är mindre än ärtor och fastnar inte lika lätt i halsen om påsen mot all förmodan skulle gå sönder. På framsidan har jag valt ett nytt fint tyg från Panduro och till baksidan har jag använt ett gammalt lakan.

DIY - Ärtpåsar av gamla lakan
Gamla loppisfyndade lakan, ett finare tyg, grötris, en tratt och en symaskin.

Gör såhär
Börja med att klippa ut fyrkanter av tyget (jag mätte ut 10x10 cm på en ruta, klippte ut den och använde sedan den som mall). Lägg ihop räta mot räta, sy ihop alla kanter men lämna en liten öppning och vänd påsen ut- och in så att rätsidan hamnar utåt. Ta tratten och sätt i öppningen, häll i grötris i önskad mängd och sy sedan ihop öppningen. Här kan man välja att vara färdig men jag valde att sy en extra sömn runt hela påsen av både estetiska skäl och hållbarhetsskäl.


Liknande inlägg

0 kommentarer

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det gör mig så glad!

Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort.

Använder Blogger.