Päronmuffins

Oj, det har visst gått en hel vecka sedan jag bloggade sist men jag får skylla på att det varit fullt upp med huvudvärk och plugg. Nu tä...


Oj, det har visst gått en hel vecka sedan jag bloggade sist men jag får skylla på att det varit fullt upp med huvudvärk och plugg. Nu tänkte jag i alla fall visa vad jag gjorde med en del av äggen som jag fick av min syster för en tid sedan, nämligen saftiga päronmuffins, mums!

PÄRONMUFFINS (12 st) 
2 st ägg
1-2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 st mogna päron

Gör såhär
 Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt. Blanda därefter i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda till sist i smör och mjölk och rör till en jämn smet. Skala och skär päronen i bitar. Fördela smeten i muffinsformar, lägg i några päronbitar i varje form och grädda i 10-12 minuter.

Tips: I grundreceptet på vaniljmuffins är det 2 dl strösocker men på senare tid har jag börjat använda bara 1 dl strösocker för att få ner sockerintaget och det fungerar fint!

I mina recept använder jag ekologiska varor så långt det är ekonomiskt- och utbudsmässigt möjligt. 

Liknande inlägg

0 kommentarer

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det gör mig så glad!

Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort.

Använder Blogger.