Lakrits- och jordgubbsremmar

Nu har jag gjort ännu en variant av bärremmar ( mina andra remmar hittar ni här ) och den här gången fick det bli en kombination av lakr...


Nu har jag gjort ännu en variant av bärremmar (mina andra remmar hittar ni här) och den här gången fick det bli en kombination av lakrits och jordgubbar. Dessvärre blev de lite torra vilket antagligen beror på att jag bredde ut smeten för tunt, det verkar nämligen vara så att ju blötare smeten är desto tjockare bör lagret vara eftersom vätskan avdunstar. En lärdom som jag tar med mig till nästa omgång bärremmar. :)


LAKRITS- OCH JORDGUBBSREMMAR (en plåt)
250 g tinade jordgubbar
1 st banan
2 tsk lakritspulver
Kokosolja (att pensla plåten med)

Gör såhär
Börja med att sätta ugnen på 50 grader. Mixa ihop jordgubbarna och bananen till en jämn smet. Smörj bakplåtspappret med lite kokosolja och bred ut ungefär hälften av smeten i ränder över plåten (lämna mellanrum mellan varje rand). Blanda i lakritspulver i resterande smet och bred ut den i mellanrummen på plåten så att det blir olika ränder. Grädda plåten i ugnen tills smeten inte känns kladdig längre och öppna ugnsluckan 1-2 gånger i timmen för att släppa ut fukt (för mig tog det cirka 3 timmar att grädda remmarna). Låt svalna och klipp sedan remmarna i valfri storlek.Liknande inlägg

0 kommentarer

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det gör mig så glad!

Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort.

Använder Blogger.