DIY - Torrschampo av arrowrot och kakao

Jag gillar verkligen att man kan använda saker från sitt skafferi till hud- och hårvård och när jag såg att man kunde göra eget torrscha...


Jag gillar verkligen att man kan använda saker från sitt skafferi till hud- och hårvård och när jag såg att man kunde göra eget torrschampo för brunetter av arrowrot och kakao så var jag ju bara tvungen att prova. :)

Jag tog 1 del arrowrot och 3 delar kakao, men det går såklart bra att blanda i mer eller mindre kakao beroende på din hårfärg. Jag tycker att det fungerade bra för att lätta upp håret och minska på fettet men det var ganska svårt att fördela jämt i håret vilket gav en pudrig känsla på vissa ställen. Jag använde fingertopparna och masserade in pulvret men jag funderar på om en tesil kan fungera bättre? En annan nackdel är att håret stinker kakao vilket blir lite jobbigt i längden, därav ger jag den här blandningen 2,5/5 poäng, men om jag hade varit blond och bara behövt använda arrowrot hade poängen antagligen blivit högre.
Liknande inlägg

0 kommentarer

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det gör mig så glad!

Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort.

Använder Blogger.