Linfrögelé

För 3,5 år sedan testade jag att göra linfrögelé till håret för första gången. Jag hade då precis börjat ett halvhjärtat försök med bals...


För 3,5 år sedan testade jag att göra linfrögelé till håret för första gången. Jag hade då precis börjat ett halvhjärtat försök med balsammetoden men eftersom vi var mitt uppe i vår kamp mot ofrivillig barnlöshet då så orkade jag inte fullfölja processen.

Nu har jag dock testat att göra den här hårgelén igen och jag tycker att gelén är väldigt omständig att göra på grund av allt kladd som uppstår när man ska sila den och att den sedan bara håller cirka 1 vecka i kylskåpet får proceduren att kännas ännu mer omständig. Jag tycker dock att gelén i sig är härlig att använda, jag fördelar den i handdukstorkat hår och den blir lite "lättare" i håret än min köpta hårgelé vilket jag gillar. Jag ger gelén 3/5 poäng.

LINFRÖGELÈ
2,5 dl vatten
2 msk linfrön

Gör såhär
Blanda vatten och linfrön i en kastrull, låt sjuda i cirka 5 minuter, sila genast bort fröna från gelén medan den är varm, häll upp i ren burk och förvara i kylskåp. Hållbarheten är cirka 1 vecka i kylskåp.
Liknande inlägg

0 kommentarer

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det gör mig så glad!

Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort.

Använder Blogger.