Vaniljpannacotta med trädgårdens bär

Våra röda skatter i trädgården har mognat på sig bra och vi passade på att lyxa till vardagen med vaniljpannacotta och bären till. Så go...


Våra röda skatter i trädgården har mognat på sig bra och vi passade på att lyxa till vardagen med vaniljpannacotta och bären till. Så gott! Receptet hittade jag hos Arla för sisådär hundra år sedan och det har varit en favorit sedan dess.

VANILJPANNACOTTA MED TRÄDGÅRDENS BÄR (4 port)
2 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 krm äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
Bär till servering 

Gör såhär
Börja med att blötlägga gelatinbladen i 5 minuter i en skål eller djuptallrik med vatten. Koka upp grädde och socker och dra kastrullen åt sidan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden och rör tills bladen har smält helt. Låt svalna. Rör sedan ner vaniljpulver eller vaniljsocker och häll upp i portionsformar. Låt stelna i kyl i minst 3 timmar. 


Liknande inlägg

0 kommentarer

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det gör mig så glad!

Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort.

Använder Blogger.